Творчество и градинарство

Лятото ни връхлетя с всичка сила. Температурният диапазон не ни предоставя много възможности за прохлада. Търсейки спасение от слънчевите лъчи, ни се иска да избягаме на някое прохладно и зелено местенце извън града. В такива дни с умиление се сещаме за градината в задния двор, нека обърнем внимание на няколко интересни идеи. Все пак това е мястото, което ни спасява от градския живот и мястото, за което сме най-благодарни през летните вечери.

Всички любители градинари знаят, че растенията виреят навсякъде – на покрива, на верандата, дори на стълбищната площадка. Не съществуват неподходящи места или нетрадиционни съдове, за да отгледаме нашите цветя. Ето и няколко предложения за нетрадиционно отглеждане на растения.

Използвайте старите гуми от гаража, експериментирайте с боя в различни цветове. Но първо маркирайте подходящ кът от градината за действие.

Освен като актуален моден аксесоар, гумените ботуши могат да бъдат използвани и с друга цел. Абсолютно оригиналните саксии, могат да декорират някое кътче в градината ви и са лесно преносими. Дали ще украсите оградата или портата, въпрос на избор. А можете дори да изберете стара обувка и да я превърнете в саксия за стайни цветя.

Направете си саксийни картини. За целта се подсигурете с вече изпразнени от ябълките щайги. Махнете две, три дъски от дъното им след това изберете подходящо място за окачване.

И защото е лято, използвайте морските сувенири с малко фантазия и сръчност. Това е една чудесна причина, да не се отказвате от старите и ненужни вази, кашпи или съдове. Трябват ви подходящи по брой и цвят мидени черупки и лепило. И морска тема е вече част от екстериора.

Много романтика за летните вечери с необикновени градински светлини. Висящите фенери със сигурност ще привлекат внимание. Но бъдете предпазливи, поставете ги на безопасно място.

За оформяне и поддръжка на вашата градина може да се възползвате и от съветите на озеленител – градинар.  И ако все още имате колебания относно  стила и композицията на вашият „цветен дом“ е време да поканите ландшафен специалист.

За всички, които не разполагат със заден двор и градина, не се отчайвайте, създадете такава у дома. За много настроение и лекарство срещу сивото ежедневие, изберете свежи цветове и стени с флорални мотиви. Добавете повече дърво и камък, като елементи на вашата украса. Услужете си с всичко, което би доближило вашият интериор до природата.

Снимки:

http://www.etsy.com

http://www.marthastewart.com

http://dishfunctionaldesigns.blogspot.com

http://garden-decking-design.designofgarden.com

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s